Archives for KRAJOVÉ SPECIALITY

KRAJOVÉ SPECIALITY

Jediná Melta je ta z Pardubic. A co všechno lze z Melty doma připravit?

Melta je původní tradiční kávovina české výroby. Jedná se o vyváženou směs pražených kořenů čekanky obecné, cukrové řepy, praženého mletého žita a ječmene. Melta je chráněný název výrobku. Používat název Melta, a…
OTEVŘÍT
KRAJOVÉ SPECIALITY

Originální lomnické suchary dělají jen v Lomnici. Nápodobu můžeme upéct doma

Není u nás mnoho potravin, které by nesly pečeť "chráněné zeměpisné označení" a známku "tradiční zaručené speciality". Lomnické suchary mají oba certifikáty. Aby mohly být suchary označené za “lomnické”, musejí být…
OTEVŘÍT
KRAJOVÉ SPECIALITY

Míchaná vajíčka jako z hedvábí. Jak ve Slezsku smaží vaječinu? Dáte si kropenatého kohouta?

Míchaná vejce, recepty. • Dokonalá smažená vejce. • Míchaná vajíčka jako od babičky. • Jak udělat smažená vejce hebká jako hedvábí. • Babičky nečetly články na internetu • Od Pohlreicha čekáme něco víc.…
OTEVŘÍT