Jak chutná velikonoční šoldra? To vědí nejlépe na Těšínsku
Šoldra, někdy zvaná také šondra, plecovník nebo pecynek, je typem pečiva, které se o Velikonocích připravuje na Těšínsku. Jedná se o uzené maso nebo klobásy zapečené v bochníku / vece kynutého…
Co se jí na Hlučínsku? Hlučínské koláče
Hlučínské koláče jsou pečivo typické pro celé Prajzsko. Tak jako Prajzsko platilo za bohatý region, tak i hlučínské koláče nejsou nijak střídmé. Hlučínské koláče se dříve pekly především doma, a…
Míchaná vajíčka jako z hedvábí. Jak ve Slezsku smaží vaječinu? Dáte si kropenatého kohouta?
Míchaná vejce, recepty. • Dokonalá smažená vejce. • Míchaná vajíčka jako od babičky. • Jak udělat smažená vejce hebká jako hedvábí. • Babičky nečetly články na internetu • Od Pohlreicha čekáme něco víc.…